• action banner hartje gieten 1
  • proxium
  • uitjesaanbod

2-4 Tsjechov in Pommetje

Toneel overdag speelt op 2 april vier éénakters van Tsjechov in het Pommetje theater in Gasselternijveen. Deze éémakters uit De Goede Dokter die door Neil Simon bewerkt zijn voor toneel hebben allemaal één ding gemeen: er speelt veel onder de oppervlakte. Dit levert interessante invalshoeken met een humoristische twist op.

Lees meer...

9-4 Wandeling Zwanemeerbos

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zaterdag 9 april een wandeling in het Zwanemeerbos. Even ten noorden van Gieten ligt de waterplas ’t Zwanemeer. Dit meer is ontstaan door zandwinning. Hier vlakbij ligt het markante eikenbos dat de naam Zwanemeerbos heeft gekregen. Dit eikenbos is jaren lang gebruikt als eikenhakhoutcomplex en herbergt veel natuurschoon, evenals diverse archeologische sporen uit het verleden. Hier liggen zo’n veertig grafheuvels uit de IJzertijd die verspreid liggen over drie groepen. Door het gebied ligt de eeuwenoude verbindingsweg, de Oude Groningerweg, die Groningen met Coevorden verbond.

Datum: zaterdag 9 april 2016
Start(tijd): 10.00 uur
Start(plaats): Bij de ingang van het openlucht zwembad van Gieten
Duur/afstand: 2 uur

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.
Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

16-4 Inbrengbeurs Speelotheek

De Speelotheek Gieten houdt op zaterdag 16 april 2016 een voorjaars inbrengbeurs (verkoop van 2e hands kinderkleding, kinderboeken en speelgoed) van 13.30 - 15.30 uur in het Dr. Nassau College aan de Stokleggingslaan 17 in Gieten.

Tevens verkoop van 2e hands kleding voor volwassenen. Iedereen is van harte welkom! Bezoekers betalen 1 euro, voor kinderen is de toegang gratis. Belangstellenden die spullen willen laten verkopen kunnen zich aanmelden bij: Frea Bruining (0592) – 263460 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bij Wilma Kuil (0592) 264095 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

27-3 Paasvuur Gieten

Voor wie zich tijdens Pasen wil opwarmen aan een Paasvuur en aan de bijbehorende gezelligheid, zijn er volop mogelijkheden in en rondom Gieten. Allereerst natuurlijk het Paasvuur van Gieten, dat wordt georganiseerd door de Boermarken Gieten en Bonnen en Dorpsbelangen Gieten e.o. Dit Paasvuur wordt net als vorig jaar op Eerste Paasdag -zondag 27 maart- gehouden; aan de Spekstoep (bij het afvalbrengstation). Het vuur wordt rond 19:30 uur ontstoken.

gieten-paasvuur2013


Lees meer...

10-3 Koffieochtend Dorpskerk Gieten

Iedere tweede donderdag van de maand staat tussen 9.30 en 11.30 uur de koffie/thee klaar in de Dorpskerk van Gieten. Iedereen, die bijv. zin heeft om samen met anderen koffie te drinken, zijn verhaal kwijt wil of de kerk eens van binnen wil zien, is van harte welkom. Donderdag 10 maart a.s. is de eerst volgende gelegenheid om binnen te lopen.

De koffieochtenden worden door diverse mensen aangegrepen om in een ontspannen sfeer even bij te praten, nieuwtjes uit te wisselen of herinneringen op te halen. Ook als u geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Dorpskerk is de koffieochtend een geschikt moment om binnen te lopen.

Bent u nog nooit in de Dorpskerk geweest? Stap dan letterlijk over de drempel. Het is zeker de moeite waard om de kerk van binnen te bekijken. Weet u welkom! Meer informatie over de Dorpskerk en haar activiteiten kunt u vinden op www.dorpskerkgieten.nl.